The Fact About μόνωση ταράτσας με πολυουρία That No One Is Suggesting

Πως μπορείτε να καταλάβετε αν χρειάζεστε θερμομόνωση ή υγρομόνωση;

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η επιφάνεια παρουσιάζει διαφορετικές ιδιότητες ανάλογα με τα υλικά μίξης και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι από θερμομονωτικός αφρός μέχρι ελαστική μεμβράνη στεγανοποίησης.

Η εφαρμογή τους προϋποθέτει εξειδικευμένο συνεργείο καθώς απαιτούνται ειδικά εργαλεία αλλά και μεγάλη προσοχή στη διαχείριση των ενώσεων που δημιουργούνται μεταξύ των ρολών αλλά και στα κλειδώματα των ευπαθών σημείων (στηθαία κτλ).

Είναι μία μέθοδος που προσφέρει υγρομόνωση όχι όμως και θερμομόνωση και γίνεται με την επικάλυψη της ταράτσας με επαλειφόμενα υλικά. Υπάρχουν τρία τέτοια υλικά: τα ακρυλικά, τα πολυουρεθανικά και αυτά των σιλανικών ρητινών.

Από την άλλη, όταν αναφερόμαστε στην στεγανοποίηση ταράτσας (υγρομόνωση), εννοούμε το σύστημα το οποίο φράζει όλες τις περιοχές που επιτρέπουν στο νερό και σε άλλα στοιχεία να εισέρχονται μέσα στον χώρο.

Το ταβάνι εμφανίζει κιτρινίλες, είναι θέμα υγρομόνωσης.

Τα πρώτα εμπεριέχουν στο σύστημα περισσότερους δείκτες και πληροφορίες αλλά έχουν μικρότερη δύναμη και δυνατότητα παροχής υλικού και άρα get more info ταχύτητα εφαρμογής, όμως από την άλλη ακριβότερα ανταλλακτικά.

Τα υλικά αυτά θα χρειαστούν συντήρηση μετά από τρία ή τέσσερα έτη προκειμένου να συνεχίσουν την καλή λειτουργία τους.

Η πιο διαχρονική και ιστορική λύση στεγάνωσης δωμάτων στην Ελλάδα είναι το ασφαλτόπανο. 

Ικανοποιεί τις προδιαγραφές της σύγχρονης κατασκευής και αποτελεί ένα υψηλών προδιαγραφών πολυουρεθανικό σύστημα στεγανοποίησης και προστασίας που εφαρμόζεται με ψεκασμό και προσφέρει άριστες τεχνικές προδιαγραφές και εξαιρετικές αποδόσεις,ειδικά όταν πρόκειται για στεγανοποίηση μεγάλων επιφανειών.

Αρχικά, μόνωση ταράτσας είναι η τοποθέτηση θερμομονωτικού υλικού πάνω στην πλάκα σκυροδέματος του τελευταίου ορόφου του κτηρίου. Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως η ταράτσα σας είναι εκείνο το σημείο που δέχεται τις περισσότερες καταπονήσεις από τις αλλαγές της θερμοκρασίας και τα καιρικά φαινόμενα.

Επιπλέον, σε περιοχές με υψηλή υγρασία, όπως στα παράκτια κτίρια, προσφέρει εξαιρετική προστασία από τη διάβρωση που προκαλείται από το αλμυρό νερό.

Εναλλακτικά αυτών των ειδικών ταρατσοπλακιδίων, μπορεί να τοποθετηθεί μια διαχωριστική στρώση γεωυφάσματος και κατόπιν απλές πλάκες πεζοδρομίου.

Χάρη στην ευελιξία και την ανθεκτικότητά της, χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές βιομηχανίες, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η κατασκευή σκαφών και η παραγωγή αθλητικού εξοπλισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *